Blogi Blogg 13. Hyppää K o n t r a Korona -kyytiin! Hoppa med i C o n t r a Corona - skjuts!

KÄVELYKIOSKIN 13. BLOGI

HYPPÄÄ             K O N T R A  KORONA    -KYYTIIN!
HOPPA MED I    C O N T R A  CORONA    - SKJUTS!

Hyvä lukija - Bästa läsare,

TERVETULOA MUKAAN! – VÄLKOMNA MED!

Tunnelmia keväältä ja kesältä koronan alkamisvuonna siitä mitä oikein on tapahtunut viimeisen puolen vuoden aikana meillä Kävelykioskissa:

TUTUSTU MYÖS KONKREETTISIIN KONTRA-KORONA TURVALLISUUSSUOSITUKSIIN SALILLAMME HARJOITTELUSTA
- LÖYDÄT NE ALIMMAISENA – KIITOS!

BEKANTA OCKSÅ MED VÅRA KONKRETA SÄKERHETSREKOMMENDATIONER HUR MAN TRÄNAR PÅ VÅR GYM - DU HITTAR DOM NEDERST – TACK!

KIITOS! – TACK!

Kiitos, että olet pitänyt itsestäsi huolta koko tämän karmean, kyllä - karmean, koronan ajan … ja jatkossakin toivottavasti! Onhan tämä aika ollut todella poikkeuksellista! Toki aina jotakin hyvääkin tulee kaikessa muutoksessa.

Emme olisi silti osanneet kuvitella kun keskustelimme viimevuoden lopulla usein siitä, että tulevaisuudentutkijat ennustavat maailman muuttuvan jälleen, että se liittyisi nimenomaan juuri ihmisten konkreettiseen arkeen & terveyteen - kokonaisvaltaiseen toimintakykyyn!

Toivokaamme, että korona saadaan kuriin viimeistään lähivuosina! Ilmeisesti jo ensivuodelle 2021 on lupailtu jo suomalaisiakin rokotteita?

YHTEINEN KORONAVUOSI – GEMEMSAM CORONANS ÅR


Oviemme uudelleen avaamisen mahdollisuuden jälkeen on ollut ilo toimia kiitollisuuden, tyytyväisyyden ja ilon kokemusten keskellä – KIITOS – TACK.

Korviin on kantautunut muunkinlaista asiaa. Sellaista, että asteittaiset muutokset ja niistä tiedottamiset ovat aiheuttaneet myös tyytymättömyyttä. Se on surullista kuultavaa. Itkua, univaikeuksia, alakuloa, stressinkokemusta ja kiukkuakin on myös koettu. Sellaiset tuntemukset ovat ihan luonnollisia tässä muutosten myrskyssä, siten myös hallittavissa määrin jopa suotaviakin tästäkin kriisistä selviämiseen.

KÄYTÄNTEET OVAT MUUTTUNEET KÄVELYKIOSKISSA - KÄVELYKIOSKIS RUTINER HAR ÄNDRATS

13.3.20 perjantai oli hurja perjantai myös Kävelykioskin historiassa!
Teimme silloin vaikean päätöksen firman ovien sulkemisesta, vaikkakin onneksi väliaikaisesti, poikkeuksellisen asiakasryhmämme johdosta, hallituksen ohjeistamana, sillä suuri enemmistö asiakkaistamme on nk. riskiryhmän edustajia.

1.6. Mm. ravintoloiden aukeamisten myötä saimme mekin luvan tarjota ALLE 70-vuotiaille itsenäisesti treenaaville jälleen treenimahdollisuutta alkuun kesän ajaksi, tietämättä miten tai milloin mahdollinen toinen aalto tms. jalkautuu.

23.6 lähtien hallitus ohjeisti yli 70 -vuotiaiden kuulumisesta samaan ikäryhmään kuin muutkin, joten avasimme ovet ihan KAIKENIKÄISILLE asiakkaillemme alkuun kesän ajaksi, tietämättä taaskaan miten ja milloin mahdollinen toinen aalto tms. jalkautuu.

Samaan aikaan Suomen Fysioterapeutit ry oli ja on edelleen erittäin huolestunut erityisesti ikäihmisten tulevaisuudesta!

 ”Mikäli yli 70 v. koronarajoitukset ovat voimassa vielä kuukausia, meillä on edessä mittava sosiaali- ja terveysjärjestelmän kuormitus. Tarvitsemme valtion ohjeistuksen toimintakykyä tukevien palveluiden käytöstä koronan aikana. Pelkät ohjeet koronan vuoksi tehdyistä rajoituksista eivät ole riittäviä.  ”Yli 70-vuotiaidenkaan ei kannata siirtää kipeän polven vuoksi varattua fysioterapeutin vastaanottoaikaa, jos kipu vähentää liikkumista ja huonontaa toimintakykyä.”

Anu Pollari varapuheenjohtaja Suomen Fysioterapeutit ry
Katja Vertainen puheenjohtaja Suomen Gerontologis-Geriatrinen Fysioterapiayhdistys ry


TASAPUOLISESTA TIEDOTTAMISESTA KAIKILLE - RÄTTVIS INFORMATION TILL ALLA

Hallituksen asteittaisten ohjeistusmuutosten takia olemme halunneet tiedottaa Sinua, hyvä asiakkaamme, SÄÄNNÖLLISESTI, jotta KAIKKI maaliskuussa 2020 asiakkaanamme olleet, tietävät TASAPUOLISESTI missä mennään. Yrittäjänä ei ole ollut muuta mahdollisuutta kuin tiedottaa KAIKKIA YHTÄAIKAA JA TASAPUOLISESTI muuttuvista tilanteista.

KASVOKKAIN TAPAAMISISTA - ÖGA MOT ÖGA TRÄFFAR
Tarjosimme erillistä mahdollisuutta kasvokkain tapaamiseen tiedustelujen osalta kesäkuussa ”lähdetään yhdessä ULOS kävelylle” -kotikäynnit SISÄsalitreenin vaihtoehdoksi ja kunnon ylläpitämiseksi ja mahdollisiin kysymyksiin vastaamisiin. Siihen ei kuitenkaan yksikään teistä, hyvät asiakkaamme tarttunut, joten tulkitsimme, että asiat kotona ovat suht mallillaan - loistavaa! - koronasta huolimatta.

Samoin alkukesän kyselymme teille  - hyvät asiakkaamme - osoitti sen, että paras selviytymiskeino korona-aikana on suhtautua luottamuksella tulevaisuuteen ”kyllä me tästäkin selviämme” -asenteella. Tehän sen elämänkokeneina tiedätte! Kiitos siitäkin!

TURVALLISUUSKÄYTÄNTEISTÄMME TÄLLÄ HETKELLÄ - VÅRA SÄKERHETSRUTINER I NULÄGET

Ovien uudelleen avaaminen on vaatinut jatkuvaa työtä maaliskuun puolesta välistä, jotta pystymme säilyttämään ykkösprioriteettimme eli asiakkaidemme turvallisuuden. Tähän asti turvallisuuden painottuminen on sisältänyt kaikki ne seikat, jotka liittyvät treenaamiseen salillamme kaatumisen ennaltaehkäisyn konseptilla.

Korona-aikana ”turvallisuus on ykkösprioriteettimme” on laajentunut käsittämään myös koronan tuomat turvallisuushaasteet.

Asteittain 16.3.20 lähtien on hivuttauduttu tässä hetkessä (nyt on syyskuu) toimimiseen. Koko ajan seuraamme tilannetta ja koronan turvallisuus-ohjeistuksia ja teemme tarvittavia muutoksia, jotta kaikilla olisi mahdollisuus turvalliseen treenaamiseen:

TREENIAJAN PITUUS ON KUTEN ENNENKIN - TRÄNINGSTIDENS LÄNGD BESTÅR 

Jokaiselle maaliskuussa 2020 olleelle asiakkaallemme olemme varanneet yksilöllisen treeniajan tai kaksi riippuen onko kyse sarja- vai kuukausikortista. Olet saanut tiedon joko kännyysi tai postikortilla.

Kuten ennenkin, treeniaika on 2 tuntia (yleensä noin 1,5 tuntia) tai niin kauan, että olet saanut tehdä mitä olet halunnut ja suunnitellut kyseiselle treenikerralle. Edelleen treenipisteitä on lähemmäs sata eli enemmän kuin voi tai edes kannattaa kerralla treenata.

Alla olemme koonneet tiiviiksi paketiksi suosituksemme siitä MITEN MEIDÄN SALILLAMME TOIMITAAN JA TREENATAAN TURVALLISESTI – ole hyvä!

TREENAAMINEN KÄVELYKIOSKISSA KORONA-AIKANA - TRÄNING PÅ KÄVELYKIOSKI I KORONATIDER

 • Ei treeniä sairaana!

 • Pese kädet, kuivaa kädet kunnolla vähintään tullessa, treenitilojen välillä, lähtiessä ja kotona.

 • Maskisuositus.
  Paitsi jos on vaikea sydän-, hengityselin tms. sairaus. > Keskustele asiasta ohjaajan kanssa!

Pue maski joko kotona valmiiksi, sitä ennen pese ja kuivaa kädet kunnolla.

TAI pue maski meillä, sitä ennen pese ja kuivaa kädet kunnolla.
Älä pue maskia ulko-ovemme takana, ulkona, autossa tms.

Kertakäyttömaskit heitetään pois käytön jälkeen joko omaan kassiin, jossa pidät erillistä kertakäyttömuovipussia käytettyjä maskeja varten ja viet kotiin jätehuoltoon. Ei meidän roskakoriin, kiitos. Tai pidä maski kotiin asti ja siellä jätehuoltoon.

Kangasmaskit pestään 90-95 asteessa. Laita kangasmaski omaan kassiin, jossa pidät erillistä kertakäyttömuovipussia kangasmaskeja varten ja viet kotiin pyykkihuoltoon. Tai pidä maski kotiin asti ja siellä pyykkihuoltoon.

 • Turvavälit vähintään 2 - 4 m > Henkilökohtaiset treeniajat > Treenaaminen:

1-2 henkilöä kerralla / huonetila. Lisäksi huomioi aina pisin etäisyys eli ristikkäissuunnat huonetilassa.

Ellei yksilöllinen treeniaika/ yksilölliset treeniajat sovi sinulle, ota yhteys ja sovitamme niitä uudelleen. Mikäli sinulla on pakollinen meno, etkä aina pääse sinun vuorollasi niin saat uuden ajan tuon kertaluontoisen pakollisen menon tilalle.

Toiveena on, että kaikilla on mahdollisuus tulla sovittuna yksilöaikana, jotta harjoittelu ja aikataulut rullaavat sujuvasti. On silti selvää, että jos esim. kuljetuksen tms. jokaisen itsestä riippumattoman asian takia ajallaan tulo hieman viivästyy niin pyrimme ratkaisemaan tilanteen aina rakentavasti. Muutamat ovat jopa innostuneet kiertämään korttelin saaden siitä lisäaskelia ja hyvää mieltä arkeensa. Kysy tarvittaessa lisää.

 • YLLÄTYS? Kyllä, tosin TOSI MUKAVA KUULLA!  EN ÖVERRASKNING? Ja minsan – ändå MYCKET TREVLIGT ATT HÖRA!
  Uudella henkilökohtainen ajanvaraus -systeemillä asiakastyytyväisyys on ollut korkea, sillä kukin on saanut tehdä rauhassa perusteellisen treenin ”tarvitsematta JONOTTAA suosituimmille salilaitteille”, vaikka joka toinen vuosi tehdyssä asiakaskyselyssä aiemmin ykkösenä on ollut mahdollisuus harjoitteluun juuri ilman ajanvarausta.

 • Vesi / Kahvi / Tee – nauti kotona!

 • Jatka kuulumisten vaihtoa treenikaverin kanssa ulkoilemalla turvavälein!

 • Mahdollinen karanteeni? Matkat, vierailut, juhlat, tapahtumat, kokoontumiset ym. kotimaassa & ulkomailla > Keskustele ohjaajan kanssa ratkaisusta!

 • Meille tutustumaan? Kom och bekanta hos oss?
  Varaa yksilöllinen tutustumisaika: 040 524 0109 tai info(at)kavelykioski.fi

 • Meille asiakkaaksi? Bli kund hos oss?
  Ota yhteys 040 524 0109 tai info(at)kavelykioski.fi , jotta voit sovittuna aikana hakea kyselylomakkeemme sekä jo ETUKÄTEEN koronasuositusohjeemme, jotta tiedät miten meillä toimitaan (sisältäen mm. maski- ym. koronasuositukset). Kyselylomakkeet tulee ystävällisesti täyttää kotona ennenkuin meillä voi aloittaa. Hakiessasi täytettävät lomakkeet saat samalla henkilökohtaisen vakioaikasi.

  KUUKAUSIKORTTI maksaa 48€, on voimassa kuukauden, sis. 2 vakiotreeniaikaa à 2h viikossa ja mahdollisen 3. treeniajan samaan hintaan. Kysy tarvittaessa lisää. SARJAKORTTI maksaa 90€, on voimassa 3 kk, sis. 10 krt, à 2h kerran viikossa.

  Tietyt kriteerit täyttyen meillä voi myös treenata itsenäisesti aukiolojemme ulkopuolella 24/7. Kriteerit liittyvät lähinnä mm. mahdollisten perussairauksien ja korkean iän haasteisiin. Kysy lisää tarvittaessa.

 • Voi hyvin! Må bra!

 • Kysy tarvittaessa lisää / Fråga mera vid behov:
  040 524 0109 tai info(at)kavelykioski.fi

  TERVETULOA! – VÄLKOMMEN! kavelykioski.fi     Facebook     Instagram   


  Biopsykososiaalinen viitekehys
  Fysioterapeutti

  Nancy Seppänen
  Vaasa